Vad är ett kabelskåp?

Kabelskåp en en sorts elcentral med mycket hög elkapacitet. Dessa skåp är utformade för montage vid mark, vägg eller stolpmontage och har vad man kallat för varmförzinkat utförande. Vidare är själva skåpet mycket tåligt och robust för att kunna klara av olika väderförhållande under en mycket lång tidsperiod. Kabelskåp kan användas inom olika områden, beroende på vad man är ute efter. Anlitar man ett profissionellt företag kommer man garanterat att få bra guidning på vägen.

Vilka företag arbetar med kabelskåp?
Det finns olika sorters företag som är specialiserade inom kabelskåp och som erbjuder teknik inom området. Ett av dessa företag som erbjuder tjänster inom området är http://www.elfordel.se/vara-tjanster/kabelskap/, som har specialisering inom el. Här finner man tjänster inom exemplevis kabelskåp men även inom andra elcentraler. Det är viktigt att man alltid tar kontakt med företag som har mycket erfarenhet inom området och som levererar hög kvalié inom kabelskåp.

Kan vem som helst arbeta med kabelskåp?
Även om det idag i Sverige finns en stor del kabellagd eldistributionsnät finns det också forfarande olika anläggningar, så som nätstationer och kabelskåp. Dessa är föremål som arbetar med starkström och som kräver besiktning och underhåll. För att kunna genomföra det bör man vara utbildad inom området och ha genomgått specifika kurser. Det krävs att man gör bedömningar av dessa kabelskåp, och att man kan avgöra om skåpet befinner sig i god form eller inte. För att göra det krävs både teoretiska kunskaper samt praktisk erfarenhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *