Våra favoriter bland trumset

Hitta bland våra bästa trumset. Vi har testat marknaden för att hitta de bästa trummorna för dig som vill spela i band. Vi har hittat trumset från både kända och okända varumärken och kommer att guida dig till vilka typer av trumset som finns.

Trummor är enligt många det viktigaste instrumentet och folkslag i alla kulturer har använt olika instrument för att hålla rytmen. Trummor är det ledande instrumentet som sätter tempot och rytmen. Se ett stort utbud av trummor, trumset, och tillbehör på www.danmusik.se.

Olika typer av trumset

Bland trumseten kan du hitta både akustiska trumset och digitala trummor.

Akustiska trumset

De akustiska trumseten är de vanligaste trumseten och består av flera olika trummor. De flesta av trumseten innehåller bland annat en bastrumma, pukor, en virveltrumma, en hi-hat och cymbaler. 

Bland våra favoriter rekommenderar vi trumset från George Hennesey och Yamaha.

Digitaltrummor

Eltrummor, el-trummor eller digitaltrummor. Det finns många fördelar med dessa: du kan koppla hörlurar till dem och öva vilken tid som helst på dygnet utan att störa någon, de kan också kopplas till högtalare och användas i bands. Dessutom har de, beroende på modell, olika inbyggda ljudeffekter som kan göra en hel del åt soundet. 

Bland de bästa digitaltrummorna finner du Nix, Hitman, Yamaha, Nord och Miniplus.

Barn-trumset

Du kan även köpa specialgjorda trumset för barn. Bläddra bland barn-trumset i olika storlekar. Är du osäker på vilken storlek ditt barn ska använda kan Dan Guitars kundservice så klart kontaktas för hjälp.

Till barn kan du finna trumset från George Hennesey och Hitman.

Delar till trumset

Hitta bland delarna till trumset. Du kan köpa en trumma, en del av en trumma, eller flera olika delar. 

Cymbaler

Cymbalerna är den del som ger som crashljud till din musik. I denna kategori hittar du alla slags cymbaler; splash-, crash-, ride-, china- och hi-hat-cymbaler. 

Virveltrumma

En virveltrumma är ett måste för dig som spelar trummor, och är tillsammans med bastrumman den trumman som utgör rytmen i låtar. En virveltrumma kan vara tillverkad av stål eller trä, som ger lite mjukare ljud, eller t.o.m av mässing som ger ett mer sjungande ljud. 

Pukor

Hos Danguitar hittar du flera typer av pukor och kan även köpa till extra pukor för att få till ditt önskade trumsolo som imponerar på hela publiken.

Bastrumma

Bastrumman är stommen i trumsettet och ger ett rytmiskt ljud till din musik.

Tillbehör till trummor

Det finns ett stort antal tillbehör du kan köpa till till dina trummor. Exempelvis finner du trumpinnar, noter, DVD:er, stativ, bastrumpedaler, trumpallar och mycket mer. Trumstockar

Här finner du även trumskinn, dämpringar, dämpare, trummattor, metronomer, väskor & fodral, nothäften & DVD:er, stämapparater till trummor, trumnycklar, trummikrofoner, samt öronproppar.

Noter och DVD:er

Välj bland ett stort antal tillbehör till dina trummor och trumset. Bland annat har Dan Guitar noter, stativ, DVD:er och häften för att du ska kunna lära dig spela bättre.

Trumpinnar 

Givetvis kan du finna trumpinnar och annat för att kunna spela bättre. Köp till trumpinnar i olika former, färger, och varianter.

Tips för att lära dig spela

Genom att framförallt öva, se videor, spela på gehör, gå kurser, och läsa noter kan du utvecklas otroligt snabbt som trumspelare. Det finns inget som väger upp mot att öva, så var ej lat, utan ta dig tid att spela dagligen för att snabbt öva upp dina färdigheter.