Hitta högpresterande kikare för dig

Bland kikare finns ett stort antal olika modeller och sorter anpassade för olika situationer. För dig som älskar natur, friluftsliv och fågelskådning finns dessa typer av kikare. För dig som föredrar marinliv kan du hitta kikare för dessa tillfällen. Till teater finns speciella kikare, och till teleskop och stjärnskådning kan du återigen finna kikare. Du kan även hitta kikare för barn.

Det finns ett stort antal kikare på marknaden och om du är ute efter en ny kikare till dig själv eller en vän i present, finns det mycket att gå igenom. Vi guidar dig till utbudet av kikare och beskriver kortfattat en sammanfattning om varje kikare. Spana in www.kikkertland.se kan du hitta ett enormt utbud av kikare till mycket bra priser. 

Kikare för natur, jakt, och fågelskådning

Kikkertland har ett stort och brett utbud av kikare som är idealiska för fågelskådning, jakt, och natur. Om du vill vara säker på att kunna hålla din kikare helt stilla så är en 8x förstoring att föredra. Vill du använda kikaren vid gryning och skymning passar en kikare med stor främre lins (42-50mm) bäst.

Kikare för marin- och båtliv

En bra båtkikare är en viktig del av din båtutrustning och ökar säkerheten ombord. Vi rekommenderar 7x förstoring då det kan vara svårt att hålla en högre förstoring stabilt i sjögång. Kikaren bör vara kvävefylld och därmed 100% vattentät och imfri.

Tubkikare

Med en tubkikare får du en högre förstoring – detta innebär också att du måste ha kikaren på ett stativ eftersom du inte kan hålla kikare med så hög förstoring stilla själv. Tubkikare har vanligtvis en förstoring från 20-60x. Det är den stora främre linsen, 60-110mm, och förstoringen som skiljer denna typ av kikare från handhållna kikare.

Observationskikare

Observationskikare med stora linser ger fantastiskt ljus och är bra för långa avstånd och för astronomiska observationer. Dessa kikare har stora linser från 70mm-110mm.

Teleskop

Astronomiska teleskop, även kallat stjärnkikare, kan ge fantastiska upplevelser om man får en bra grund. Nedan hittar du ett brett utbud av allt från nybörjarteleskop till mer avancerade teleskop. Datorstyrda teleskop gör att du utan kunskap om stjärnhimlen kan navigera runt med hjälp av datorstyrning.

Mikroskop

Vi har ett stort utbud av mikroskop. Här kan du välja mellan monokulära mikroskop, binokulära mikroskop eller digitala mikroskop. Utöver det har vi också tillbehör till mikroskop, som t.ex. objektglas, täckglas och petriskålar.

Kompakta kikare

Dessa kikare är extremt små och därför enkla att ta med på resa eller safari pga. den lätta vikten. Kikarna kan fällas ihop och tar därför upp väldigt lite plats.

Teaterkikare

Här hittar du ett urval av kikare som du kan ha med till konserter, teater och andra evenemang.

Monokikare

En monokikare tar liten plats och är enkel att ta med när du reser eller vandrar. Med denna kikare använder du bara ena ögat och den är därför enkel att använda.

Nattkikare

Kikkertland har ett brett utbud av nattkikare för användning i totalt mörker. En nattkikare är också perfekt vid navigation ombord på båten. Det finns nattkikare både för ett öga (monokulära) och två (binokulära).

Termiska kikare

Termiska kikare och kameror kan bl.a. användas till jakt, övervakning eller för att se värmeförluster.

Avståndsmätare och golfkikare

En avståndsmätare är perfekt för jakt och golf. Genom ett enkelt knapptryck mäter kikaren avståndet till det du tittar på med hjälp av laser.