Gasol får toppbetyg för jordbruk och industri

Gasol rankas som ett av de bästa bränslena för jordbruk och industri. LPG Gasol brinner rent och är effektivt. Dessutom kan det användas till ett stort antal arbetsuppgifter. Det är ett av de mest mångsidiga energikällorna.

Du kan använda gasol till att driva maskiner, för djuruppfödning, spannmålstorkning, och att värma byggnader. Läs mer om LPG Gasol och de  olika lösningarna för jordbruket. Många jordbruk har gått över från olja för att få en lösning som är både renare och billigare. 

Vad kan du använda gasol till?

Djuruppfödning

Den jämna temperaturen gör att gasol fungerar bra vid uppfödning av fjäderfä. Den ger ett bra inomhusklimat som gör att kycklingar och fåglar trivs. Eftersom gasol släpper ut mindre CO2 och färre partiklar hjälper lösningen även till att skapa ett bättre inomhusklimat vid uppfödning. 

Spannmålstorkning

Gasolen är även effektiv vid torkning av spannmål och i genomsnitt kan 2,5 liter gasol sänka fukten i 1 ton spannmål med 1 %. Gasol kan du även använda som ett billigt sätt att värma upp drivhus. På många platser används den även för att skapa miljövänlig och ekologisk ogräsbekämpning. Gasolen kan du även använda som ett effektivt bränsle till maskiner.
Genom att använda gasol till många olika ändamål kan ett större jordbruk få ännu större ekonomiska fördelar och tryggheten i att ha en totalleverantör som kan säkerställa att du får ut största möjliga glädje och nytta av lösningen. 

Uppvärmning 

Med en gasolbaserad lösning kan man snabbt få upp värmen, få ett bra inomhusklimat och en mycket jämn och behaglig rumstemperatur. Inom jordbruksindustrin är det viktigt att du ska kunna hålla en bestämd temperatur. Din uppvärmning kan vara mycket kostsam. Därför är gasol ett ypperligt alternativ till el- eller oljebaserad uppvärmning, eftersom gasolen är både energieffektivare och bättre för miljön.

Hur mycket kan du spara?

Om ert företag är på jakt efter miljövänliga energilösningar är gasol från Primagaz det rätta valet. Gasol är nämligen en av de renaste förbränningskällorna och mest hållbara energiformerna när det gäller utsläpp av CO2. Du kan uppleva upp till 20 % Lägre CO2 jämfört med olja.

Gasol är en flexibel och mångsidig energiform som du kan använda inom många industriområden och ger besparingar inom både energiförbrukning- och CO2-utsläpp. Hos primagaz kan du hitta gasolflaskor och all utrustning du behöver för en effektiv användning av gasol.

Hur beställer du gasol?

Du kan enkelt beställa gasol online eller via telefon hos Primagaz. De har leverantörer över hela Sverige, vilket medför att du kan få gasol enkelt oavsett var du bor. Ring gärna för en kostnadsfri rådgivning där du kan lära dig mer om hur gasol kan förbättra för ditt företag.

Leverans och påfyllning

I och med att gasolen och energin är viktig för att ditt jordbruk ska skötas väl, ser Primagaz till att du alltid har tillräckligt med gasol i dina tuber. Våra medarbetare är snabba på att hjälpa dig ifall du skulle behöva råd. Vi har dedikerade team som är med och hjälper till vid varje påfyllning och ser till att allt fungerar som det ska.

Från samtal till leverans

Primagaz system är smidiga så att du enkelt och snabbt ska kunna installera gasol när du behöver det. Från första samtal till legala dokument och installation, finns Primagaz för att hjälpa dig.