Eneloop batterier: nybörjarens guide

Batteriernas värld kan ofta bli överväldigande och för mycket för den som inte är insatt. Därför kan det ofta kännas som det bästa alternativet att köpa vanliga förbruksbatterier. Detta har i många år varit den lättaste typen av batterier att köpa för hemelektronik. Dock är det många som missar de nya Eneloop batterierna som kan vara det bästa batteriet på marknaden just nu. Här nedan följer en guide för hur Eneloop batterier fungerar och varför du bör överväga att skifta över till de moderna batterierna. Köp dina nya, moderna och miljövänliga batterier på batterionline.

Fördelar med Eneloop

Panasonic menar att Eneloop batterier är den perfekta kombinationen av fördelarna med alkaliska och uppladdningsbara batteri. Alkaliska batterier har fördelarna att de kan användas direkt ut ur paketet, till skillnad från uppladdningsbara batterier. De kan förvaras länge i hemmet och hög prestanda. Vanliga uppladdningsbara batterier kan självklart laddas upp och där med användas flera gånger, men de är även återvinningsbara och har högre kapacitet är alkaliska batterier. Eneloop batterier kombinerar de positiva sakerna med de två kategorierna av batterier. De kan användas direkt ut ur förpackningen, kan förvaras länge när de är uppladdade och har hög prestanda. Eneloop är även återanvändbara eftersom de kan laddas flera gånger, de kan återvinnas på ett mera effektivt sätt än alkaliska batterier och har hög kapacitet. På grund av dessa faktorerna så kan det argumenteras att Eneloop batterier är ett bra val för dig.

En nackdel med uppladdningsbara batterier har tidigare varit att de inte kan förvaras uppladdade och därför inte kan sättas i bruk med det samma när det är nödvändigt. Det är här engångsbatteri har varit fördelaktiga länge då de kan förvaras utan att förlora allt för mycket energi. Det är här Eneloop har höjt standarden. Eneloop batterier mister bara 30% av sin laddning över fem år i förvaring, vilket är helt orepresenterat bland uppladdningsbara batteri. De håller även längre i användning än vanliga alkaliska batterier. På grund av stabil spänningsförmåga så har Eneloop mycket längre livslängd än vanliga batteri. Extrema temperaturer har ofta en negativ effekt på uppladdningsbara batterier, men Eneloop batterier kan hålla kvaliteten uppe även i extrema temperaturer.

Eneloop är det miljövänliga alternativet

Genom att använda Eneloop batterier är du även mera naturvänlig. Du kan ladda dessa batterierna upp till 2100 gånger. Det är mera än 2100 alkaliska batterier som du undviker att slänga på soptippen. Idag har de flesta elektriska apparater inbyggda batterier så att hela enheten laddas, dock kommer nästa alltid någon produkt runt omkring i ditt hem drivas på lösa batteri. I din fjärrkontroll, vägguret eller kamerautrustning är det optimalt med ett Eneloop batteri då de kan hålla sin uppladdning länge och kan tåla att vara oanvända under en längre period. På detta sättet slösar du inte på engångsbatterier genom inaktivitet och att de inte blir använda. När du tar emot dina Eneloop batterier kommer de redan laddade. Detta är extremt praktiskt då många uppladdningsbara batterier kommer urladdade och därför inte kan sättas i bruk med det samma. Eneloop batterier kommer laddade med solenergi för att hålla processen så miljövänlig som möjligt.