Sminktips för torr hud

Smink är något som kan vara problematiskt för personer med torr hud. Ofta så appliceras smink annorlunda på torr hud och under dagen ka det utvecklas på olika sätt. Därför kan det vara bra att ha några tekniker för att se till att din makeup ser så bra ut som möjligt hela dagen. Alla är vi annorlunda, kanske är du torr i pannan eller torra läppar men en annan situation på resten av ansiktet. Då kan et vara bra att applicera de tips som är relevanta för just dig. Se till att alltid tänka ”vad funkar bäst för min hud” och anpassa dina rutiner utefter det.

Innan du ens börjar använda ditt smink kan det vara bra att ha en bra bas att arbeta på. Se till att dricka mycket vatten. Om du intar tillräckligt med vätska så kommer din hud att vara mindre torr i längden, det gäller även för naglar, hår och så vidare. Hudvård hjälper självklart även din hud. Se till att applicera en mycket fuktgivande kräm till de områdena som du har problem med. I sparsamma mängder kan det även vara fördelaktigt att exfoliera din hud innan makeup används. Detta ser till så att du alltid har en så bra bas att arbeta med.

Ansiktsprodukter

Hudprodukter så som foundation och concealer är smink som är en stor del av mångas dagliga rutin. Dock kan personer med särskilt torr hud uppleva att sminket klänger till de torra områdena på ansiktet vilket inte är målet. Det kan i de lägena vara särskilt viktigt med en mild skrubb innan sminket som tidigare nämnt. Dock kan det även hjälpa att antingen ta din borde och pensla neråt på ansiktet, alltså bara åt ett håll. Detta förhindrar att lyfta hudflagorna och applicerar därför inte produkt på båda sidorna av de döda hudcellerna. En fuktig makeup svamp kan även stämplas över huden för att undvika detta lyftande av hudceller. En fu8ktig makeupsvamp kan även vara bra då den absorberar överflödiga mängder smink och adderar lite vatten. Detta tunnar ut lagret av smink och därmed hur mycket som kan sätta sig i de torra områdena.

Rouge, solpuder och highlighter ger tillbaka dimension till ansiktet och är en nödvändig del i mångas smink rutiner. Dock kan detta bli problematiskt för personer med torr hud då makeup i puderform kan sitta ojämnt på huden och förvärra torra områden. Därför bör du välja en flytande eller kräm version av dessa produkterna. Det blir ett sundare och friskare utseende på huden. Smink så har en mera krämig eller flytande konsistens torkar inte ut problemområden och kan hjälpa till att återfukta dem.

Det största problemet många personer med torr hud som bär smink stöter på har med tid att göra. Under dagens gång så blir sminket mindre och mindre snyggt. De torra områdena suger åt sig oljor som sedan försvinner, kvar finns bara pigment som har fäst sig på de torra områdena. Det kan självklart vara mycket svårt att undvika detta då det skulle förstöra sminket att åter applicera hudkräm under dagen. Alternativet är istället att spraya huden med en setting spray. Dessa sprayer, så som Marc Jacobs R(cover) innehåller aktiva ämnen som hjälper till att återfukta din hud under dagen.